• Historische rondleiding Nederweert-003.JPG
  • Alfons.jpg
  • Alfons1.JPG
  • Historische rondleiding Nederweert-012.JPG

AdresenContact

Openingstijden

  • 0:00 - 0:00
  • 0:00 - 0:00
  • 0:00 - 0:00
  • 0:00 - 0:00
  • 0:00 - 0:00
  • 0:00 - 0:00
  • 0:00 - 0:00

Historische rondleiding door de kern van Nederweert

Geenestraat 2A
6031 VM Nederweert
T: 0495-634221
E: contact@nederweertsverleden.nl
W: http://www.guulke.nl/agenda/bericht/bericht/historische-rondleiding-door-de-kern-van-nederweert.html

facebook

OverHistorische rondleiding door de kern van Nederweert

Kijken, luisteren en verbazen.

Historische rondleiding door de kern van Nederweert

Jezelf verbazen over het monumentale dorpsschoon van Nederweert? Kennis maken met de kleurrijke geschiedenis van de Nederweertenaren? Met andere blik leren kijken naar gevels en monumenten? Echo’s van eeuwenoude verhalen beluisteren in een historische ambiance? Trots worden op Nederweert en zijn verleden?

Doe dan een keer mee met de cultuurhistorische rondleidingen die met grote regelmaat plaats vinden in het centrum van Nederweert. Tijdens een twee uur durende een wandeling neemt gids Alfons Bruekers van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert je mee terug in de tijd. Aan de hand van bijzondere verhalen en achtergronden schetst de amateur-historicus een verrassend beeld van de geschiedenis van het Peeldorp. Een must voor iedereen die meer wil weten over Nederweert.

Hoewel veel van het oude dorpsschoon in de loop der jaren verloren is gegaan, herinnert er nog veel aan de kleurrijke geschiedenis. Zelfs verknochte Nederweertenaren zullen zich verbazen over de vele historische wetenswaardigheden en anekdotes die verbonden zijn aan huizen en gebouwen in de dorpskern. Voor geïnteresseerden van buiten de gemeente is het een boeiende kennismaking met het Nederweerts verleden.

Onder leiding van de gepassioneerde gids Alfons Bruekers word je rondgeleid door de oude kern van Nederweert. De route voert door de Kerkstraat, St. Antoniusplein, Beuldersweg, Schoolstraat, Pastorieweg en Kapelaniestraat. Op een vijftiental plekken langs de route wordt even stilgehouden en wordt een toelichting gegeven over de geschiedenis en de bezienswaardigheden.

Driemaal per jaar is er een rondleiding die start en eindigt bij Guulke eten en drinken aan de Geenestraat 2A. Je wordt om 10.30 uur ontvangen met koffie en vlaai. De rondleiding begint om 11.00 uur. De data voor 2016 zijn de zondagen 20 maart, 12 juni en 11 september. Opgeven kan bij Guulke eten en drinken, tel. 0495-634221 of info@guulke.nl

Daarnaast kunnen het hele jaar door in de weekends ook rondleidingen op aanvraag worden verzorgd. Een leuk idee voor uw jaarlijkse familiedag, neven- en nichtendag, uitje van de personeelsvereniging, activiteit van de buurtvereniging of een familiereünie! Neem daarvoor contact op met contact@nederweertsverleden.nl