• pinnenhof 3.jpg

AdresenContact

Openingstijden

  • Gesloten
  • 14:00 - 16:00
  • Gesloten
  • Gesloten
  • Gesloten
  • Gesloten
  • Gesloten

Gratis uitleenservice voor rolstoelen en scootmobielen Nederweert

Kapelaniestraat 4
6031 BX Nederweert
T: 0495-632033
E:
W:

OverGratis uitleenservice voor rolstoelen en scootmobielen Nederweert

Per 1 december 2015 is Medicura met hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers een uitleenservice voor scootmobielen en rolstoelen in de gemeente Nederweert gestart. Het gaat om een pilot. Alle inwoners die voor een korte periode een scootmobiel of rolstoel willen lenen, kunnen nu terecht bij het Ospels Steunpunt en gemeenschapshuis De Pinnenhof.

Inwoners willen we de kans geven om gratis een hulpmiddel te gebruiken wanneer ze dit maar kortdurend nodig hebben. Dit past binnen de uitgangspunten van de transformatie en de kanteling. Het voordeel is dat gebruikers geen eigen bijdrage betalen. Als in individuele gevallen blijkt dat dit geen adequate oplossing is, verstrekken we nog steeds een maatwerkvoorziening.

 

Medicura

In Nederweert regelt Medicura het lenen, huren en kopen van medische hulpmiddelen aan particulieren en zorginstellingen. Het bedrijf streeft ernaar om de kwaliteit van het zelfstandig functioneren van mensen te ondersteunen en te verbeteren. Deze lijn sluit aan bij het beleid en de filosofie van de gemeente Nederweert. Een concreet voorbeeld van het benutten van de eigen kracht is de oprichting van het Ospels Steunpunt. Het afgelopen jaar kwam dit steunpunt tot stand dankzij de inzet van een groot aantal betrokken inwoners.

 

Samenwerking met Ospels Steunpunt

Een nieuwe functionaliteit aan het steunpunt wordt de samenwerking met Medicura vanaf 1 december. Directeur Dick van Aggel is blij met dit initiatief: “En niet alleen als directeur van Medicura, omdat wij graag diensten aanbieden die mensen helpen zo lang mogelijk veilig zelfstandig te laten blijven. Maar vooral ook voor de inwoners van gemeente Nederweert die kosteloos een rolstoel of scootmobiel kunnen gebruiken. Zonder administratieve lasten, eenvoudig en snel”.

 

Wanneer en waar?

Inwoners die een scootmobiel of rolstoel willen lenen, kunnen deze ophalen bij het uitleenpunt in Haaze-Hoof. Dit kan op dinsdagmorgen (van 10.00 tot 12.00 uur) en donderdagmiddag (van 14.00 en 16.00 uur) tijdens de inloop van het Ospels Steunpunt. In de kern Nederweert kunt u op dinsdagmiddag terecht bij het uitleenpunt in De Pinnenhof. Buiten deze tijdstippen kan een telefonische afspraak worden gemaakt met een vrijwilliger die op een afgesproken tijdstip aanwezig is in de Haaze-Hoof, tel.  06-38150114 of in De Pinnenhof, tel.  06-42824664 en de uitleen verder regelt. De uitleen van de hulpmiddelen is dus gratis en mag gedurende maximaal drie aaneengesloten doordeweekse dagen of een weekend worden geleend.

Behalve het zelf ophalen en terug brengen van de scootmobiel of rolstoel, is het ook mogelijk om de hulpmiddelen thuis te laten brengen en op te laten halen door Medicura, tel.  088-0071100.

 

Rijvaardig

Een verwijzing of indicatie is niet nodig en er hoeven geen aanvraagformulieren te worden ingevuld. Wél moet de gebruiker een leenovereenkomst tekenen en er wordt huur in rekening gebracht als de voorziening niet op het afgesproken tijdstip terugkomt. Iedereen die voor het eerst een scootmobiel wil lenen moet, uit veiligheidsoverwegingen, verklaren dat hij/zij rijvaardig is óf eerst een rijvaardigheidstest doen bij Medicura.

 

NaamEigen kracht